godnatt :*

idag va faktiskt en ganska bra dag :) jag fick sovmorgon vilket var jätteskönt!
sedan åkte jag med mamma in till stan på tandregleringen och satte in rälsen. jag tror faktiskt att mång a överdriver väldigt mycket om att det gör så himla ont! dom säger att dom knappt kan äta osv. men nu har jag haft den sen i morse och så jädrans ont gör det ju inte! visst känns det lite och man är lite öm, men det är ju absolut inte så att man inte kan äta! 
iaf, mamma och jag åkte och handla lite till middagen idag :) (carpaccio och hemmagjord ravioli. mums! :p)
sen åkte vi och åt på cherry woken
sen gick jag drygt en timme i skolan. haha!
ska gå och lägga mej nu :) godnatt! 



onsdag

det känns som att jag skriver det alldeles för ofta, men förlåt för dålig uppdatering :(
igår hände inte så mycke. vi red ut en sväng alla tre :) en mysig liten skritt tur. med lite trav. och nån galopp ;)
jag prövade mitt hackamore för första gången och det gick ganska bra :) såklart var hon inte van eftersom jag inte hade något luddset till hackamoret. men idag gick det bättre när jag fixat lite.
vi fick hål sista lektionen idag så jag red med sofia :) hon rider en jättesnygg häst som varit travare en gång i tiden :D
imorgon börjar vi skolan kl 10 och slutar 14. men det är inte säkert att jag kommer imorn för jag ska till tandläkarn i stan och kanske fixa räls.
ush! längtar inte precis...
sitter och funderar på om jag skulle hinna baka macarons imorn. jag vill så himla gärna testa alla nya saker!
jag bloggar nog innan jag åker till tandläkaren imorn :)
godnatt :)



tack för en underbar födelsedag! :')

jag har haft en helt fantastisk födelsedag idag! inga som sjöng eller gjorde något ännu värre i skolan (tack och lov) :)
jag fick lite presenter av familjen i morse :) tack! 
men det som va allra bäst de va att frida och sanna, och jag vet inte om ebba och ida var med också, förberedde ett litet firande i stallet med cupkaces, presenter och ballonger :') blir rörd bara jag tänker på det. dom hae fixat och donat bara för att jag fyllde år! så himla gulligt! tillochmed ebba och ida köpte en liten present till mej! så himla gulligt! dom som inte ens är med mej annat än på ridlektionerna.
och jag fick ett hackamore av frida! herregud! 
som sagt så var det världens bästa födelsedag! tusen tusen tack till alla! :D
tack så himla mycke! :')

firandet är över!

nu har dom sista gästerna åkt hem och jag ska snart gå och lägga mej. jag fick ett presentkort på hööks och en söt liten kakburk med knäckflarn :)
imorn är min riktiga födelsedag och man får ju hoppas att ingen sjunger för en i matsalen elr nåt (jag tänkte mest på sanna och frida då) -.-
men sen är det ju ridlektion! :D
å ska vi träna inför hästens dag! det ska bli as kul! :D (om det inte blir snt skitväder som det är nu vill säga)
jag har haft en riktigt bra nästan födelsedag :) det är nog bäst att man börjar tänka igenom inköpslistan så inte allt tar slut när man väl ska handla ;)
godnatt! :*

söndag

idag va jag o kolla ch filma när sanna och ebba tävlade lokalt på mrf :) gick bra för båda tycker jag.
vi har ite gäster hemma som firar min födelsedag fast jg egentligen fyller år imorn, men jag är knappt hemma nånting imorn.
jag har fått en inredning till itt rum som består av gardiner, överkast, filt,ljuslyktor, 2 kuddar och en matta :) allt inspirerat av amerikanska flaggan! as snyggt! :D
jag har fått pengar och presentkort på hööks, en massa roliga bakgrejor!!! :D bla. ett "kit" (som egentligen är ett ihopplock) så att jag ska kunna baka helt perfekta macroner!!! :D :D as glad!
bloggar ikv om hur resten av dagen varit :)
det blev tyvärr något fel på mitt bluetooth nu och jag orkarr inte ta fram kameran och importera alla bilder, men det kommer bilder senare :)

sorry för bad uppdatering...

jag glömde helt bort att blogga igår. sorry :(
men jag och frida hoppda lite små hinder på lilla volten. de va väll mest markarbete egenligen, men det gick bra iaf :) hon hoppade inte en halvmeter över ett 40- hinder och tog inte i för allt hon hade :) däremot blev det ingen galopp, men man kan ju inte ta allt för givet.
idag har jag varit på dop och jag ska baka och städa rummet tills imorn då jag firar min födelsedag :D
jag fyller egentligen år på måndag men jag är knappt hemma då så det bev bättre imorn, men på morgon åker jag iväg till stallet och ska titta och filma på när sanna tävlar med sonja :) lycka till! <3
det blir en 3 dagars vila för exotic för jag hinner inte rida idag, imorn eller på måndag. men det dör hon ju inte av. eller hur? :)
puss :*

första dagen i skolan...

den va väll ok. inga lektioner iaf haha :)
fast vi har 3 långdagar nu! ååh! dessutom på måndag s vi måste stressa till stallet!
ska väll städa rummet nu, slöa framför tv:n och sitta framför datan :)
rider med frida efter middan idag :) ska bli kul.
har inget alls att skriva om så jag avskutar inlägget med en bild :)
hahaha xD 

nr1 på inköpslistan när jag har pengar! ;)

fick helt plötsligt lust att kolla på skor och såg dessa på scorett:
jag dööör! måste ha!!! så jävla snygga! :D helt klart ett måste till hösten!

ny design! :D

äntligen finns det en design på den här bloggen. jag har inte orkat fixa något med den förut men nu har jag äntligen satt mej ner och gjort klart allt! vad tycker ni? blev det bra? :D
på tal om design så börjar den nya bloggen ta form :) det finns några saker som inte ser jättebra ut på den här bloggen men jag tänkte bara ha kvar den ett tag till. när nya bloggen öppnas har jag bara kvar den här bloggen ett litet tag sedan byter jag helt och bloggar bara på nya :)
lite info om fridas och min blogg: 
vi tänker inte eftersträva att få rn jättestor blogg som har flera tusen läsare om dagen, men det är ju bara kul om man får många läsare :)
det kommer vara mer åsikter än vanliga inlägg men vi kommer såklar blogga om hur vi utvecklas med hästarna och några kul saker i vardagen. det ska aldrig få bli en "idag har jag... blogg" för det är väldigt tråkigt att skriva om och framför allt läsa om. det finns säker fler småsaker att berätta om, men som jag glömt nu. men det får ni nog isf reda på i nya bloggen eller i fridas blogg :)
 

jo förresten...

det där med bloggen och att jag väntar ochser vad ni läsare tycker...
jag ska kanske till frida okv och vi ska fixa med den nya bloggen! :D :D 
men skriv fortfarane vad ni tycker om saken :)

funderingar och återigen funderingar...

det var så frida skrev, och vi båda har väldigt mycket funderingar om lite allt möjligt och eftersom vi är lika som bär så tycker vi oftast lika. hon skrev om att slå ihoåp våra bloggar till en åsiktsblogg. det har kommit på tal en enda gång och vi tycker att det skulle verka kul! precis som frida skrev så eftersträvar vi då ingen jätteblogg som alla i sverige läser men iaf en större blogg än vi två har just nu. 
det kanske är svårt att tro eftersom jag ALDRIG skriver åsiktsinlägg men jag har jättemycket åsikter om nästan allt. det är väldigt värt att fundera på så skriv vad ni tycker!! det känns just nuu väligt tråkigt att alltid börja ett inlägg med "idag har jag..." och det känns som att ag behöver en nysytart med bloggningen. om det blir något av det så kommer såklart mer info :) men allt hänger på er! ni är väldigt få men bara några få kommentarer kan avgöra! 
frida och poppe :D

godmorgon! :D

vaknade nyss haha.. 
idag ska jag rida både lillan och exotic :)
har inte så mycke annat att göra idag. hoppas det inte börjar regna igen! det är ju inte jättekul att rida i regenet.
ush vad sommar lovet har gått fort! känns som att jag inte har hunnit göra nånting alls! fast jag har hunnit göra jättemycket! och om 2 dagar så börjar ju skolan igen och man kommer ju vara hyfsat trött då man har vänt på dygnet helt! men på nåt sätt så känns det lite kul att träffa alla kompisar igen och få någon slags rutin på vardagen. 
nu ska jag gå och äte frukost. eller lunch... svårt att säga :p

21:47

hej :D
igår såg vi almost famous :) den va aas bra! vi vaknade kl 12 idag och det va egenligen meningen att jag och sanna skulle rida en långtr idag men så blev det ju inte då..
på ridlektionen idag hoppade vi lite och jag hade samara :) hon är jätte rolig att rida :)
nu sitter jag hemma och gör inget :( men resten av familjen har iaf kommite hem från arådalen :)
imorn rider jag när jag vill för jag fick inte följa med frida och sanna till birsta för dom skulle handla presenter till mej. jag tycker inte att det är nödvändigt att dom köper något till mej, men det är ju kul att dom bryr sej iaf :)
längtar till min födelsedag! bara en vecka kvar :D
nej men nu måste jag städa mitt rum... ush! det ligger saker överallt, känns som att jag inte kan röra mej.
 
hahaha! xD

med frida! :D

nu är vi hos frid och vi ska ladda hem en film som heter almost famous :)
de blev vila för travarna idag för det blev ganska sent haha ;) vi bakade brownies hos mej innan vi åkte till attila och storm och jag tog lite kort på när frida red :) imorn ska vi verkligen sova ut så jag vet inte riktigt när jag rider.
// Maja :D

sticker och rider ;)

nu väntr jag ara på att frida ska bli klar så åker jag till stallet sen :)
jag tror vi ska rida på volten. i vilket fall ska de bli kul! :D
uppdatering när jag kommer hem :) (tror jag) ;)

lonely, i am so lonely...

nu har jag precis ätit. ensam :( de är ganska tråkigt nu. 
jag skulle egenligen plocka av alla vinvärsbuskarna och få 500 för det men de va så jobbigt så jag ångrade mej :)
frida och jag sover här inatt och har huset för oss själva. (yippie :D)
ååååååååååååhhhhhhhhhhh! jag har gjort så lite idag att jag inte har nåt att skriva om!
 

god morgon! :D

idag ska jag rida exotic på volten ikväll när frida kommer hem :)
mamma, pappa och oskar åker arådalen typ mitt på dan idag och blir borta tills på måndagså jag och frida sover över hos varann i helgen :)
jag testade ju att rida exotic på hackamore för ett tag sen och det gick huur bra som helst! hon va avslappnad hela tiden, lyssnade och verkade verkligen trivas med det! :D så jag skaffar nog ett hackamore nån gång :)
nu ska jag åka och handla lite med mamma  :)
det blir uppdatering inom kort :D

inte bloggat hehe...

jaja... förlåt fr att jag inte har bloggat. igen.
jag kom hem ca kl halv 1 idag för jag och sanna tältade med philip ch lucas :)
vi tänkte dygna men de blev ju inte riktigt så ändå. vi somna allihop haha :D
de va as kul och nu på morgon badade vi i lucas spa bad! fatta va lyxigt ändå!
de va fint väder och varmt ända fram tills nu så när jag kom hem la jag mej och sola så länge jag kunde innan regnmolnen kom. jag sola  max 40 min och på den tiden blev jag brun! och då är det stark sol för  lätt blir inte jag brun! sen gjorde jag en ansiktsmask för min hud blev jätteröd, torr och irriterad (den blir de när jag har sovit eller ätit dåligt) jag prövad mammas mask och jag kan direkt säga att det är den bästa jag nånsin testat!
den kan svida lite i början om man har väldigt irriterad hud men de går över på en gång. de kändes så skönt efteråt. på kicks : 295 kr
 
det här är krämer som jag kan rekomendera : (båda är parfymfria)
 
på kicks: 355 kr det finns en som är fetare också. den heter all about eyes rich och kostar lika mycket.
 
oljefri och väldigt skön när man har varit ute i solen. på kicks: 440 kr

höst?

elin åkte precis hem och jag sitter här hemma och gör en ansiktsmask och ska snart ut o sola :D
efter middan sticker jag o rider exotic på volten med sanna. sanna och jag turas om att rida poppe den här veckan för frida är inte hemma. sanna ska rida poppe idagoch jag ska få låna sannas hackamore ch se hur exotic går på de :) 
förresten, vafan har hänt ed vädret nu då? jag har sett några löv falla från träden, så jag skulle kalla det här början på hösten. men jag bryr mej faktiskt inte om att sommaren tar slut för de har inte ens varit varmt O,o och nu när det börjar bli höst, ja då ska det bli varmt och skönt ute! vad vill gud egenligen? det finns väll inget nödvändigt att göra sommaren kall och hösten varm? kan deet inte få vara som det alltid har varit? jag fattar  iaf inget...
elin och jag fick nåt ryck och började kolla på harry potter. och sen googlade vi på dom vi visste namnen på och kollade om nån hade blivit snygg....... och gissa vem som plev de?! 
neville!!!!
 
han har förändrats bara liiite!
 
?????!?!?!?!???!!!!! 

gnatt! :D

de är as kul att ridlektionerna har börjat igen och dessutom är en timme långa istället för 45 min :D
hade samara idag och de va jättekul! hon är en riktigt rolig häst att rida tycker jag, iaf i dressyr. jag har aldrig hoppat henne så de är ju lite svårt att veta. det känns att hon verkligen vill och det är ett riktigt tryck i henne. :)
jag ska  nog snart gå och lägga mej, jag ska upp imorn och vara barnvakt hela dan så jag rider inte.
så gonatt :*

"uteritt"

jag hade tänkt rida ut och jogga lite idag och jag kan ju säga redan nu att det gick väl sådär...
jag hade kommit drygt 100 meter när hon stannade och blev hur rädd som helst för några som gick i skogen, hon backade när jag drev och det spelade ingen roll hur mycket jag försökte styra, hon vägrade bara gå framåt.
så efter ett bra tag med misslyckade försök att få henne gå framåt så bestämdejag mej för att rida tillbaks till stallet. jag tog av henne grejerna, gjorde en massa morotsbitar att stoppa i jackfickan, tog på henne grimma och grimskaft och gick tillbaks. hon tvekade flera gånger men till slut hade jag lyckats gå förbi dom ställen hon va rädd för flera gånger :) en lång kamp men till slut lyckades jag ju iaf :)
nu ska jag till ridskolan och träffa sanna och frida :D
 

21:52

jag åkte till ein och sov över hos henne :) sen har jag varit hemma hela dan för som sagt så fyller oskar år idag.
imorn börjar ridskolan! yeeey! jag, frida och sanna ska va i stallet as tidigt :D jag rider exotic på förmiddan så jag slipper komma hem så himla sent..
 

elin !!!!!

idag skrittade jag ut med frida en sväng och de va jättemysigt även fast exotic kändes som att rida på en tickande bomb som snart skulle sprängas så mycke energi som hon hadr :P
imorn fyller Oskar (min bror) år. så vi ska fira honom och jag rider inte. och på måndag börjar ju ridskolan ! jättekul! :D
nu ska jag sticka till bästavännen elin! som jag saknat sjukt mke! :')
bloggar morn! :D
 

önskar att jag kunde följa med :(

idag ska jag följa med och fota frida och sanna när dom har hoppträning. jag önskar att jag oxå kkunde va med. dom ska hoppa studs för första gången. men jag måste ju starta upp henne efter den långa vilan.
igår skrittade jag ut tillsammans med sanna och frida. det va första gången jag red med dom på över 2 veckor. det va ju faktisk första gången jag red över huvud taget på över 2 veckor.
jag kunde inte låta bli att cykla till stallet i onsdags heller. jag red inte då men jag pysslade med henne. och jag blev aaas glad när jag såg att sanna o frida va där :D
jag kom på vad jag skulle göra med hallonen och det blev en pannacotta med hallonsås :) pannacottan gjorde jag redan igår men såsen ska jag göra idag :) vi ska ha kräftskiva ikväll (mums :b) så det blev pannacotta på 2 liter grädde, 4 vaniljstänger, 2dl socker och 12 gelatinblad! det blir nog över lite efteråt skulle jag tro...det blev 19 bortioner och vi blir max 13 st...
 
nej inge mycke alls.. nej nej!
 

önskar att jag kunde följa med :(

idag ska jag följa med och fota frida och sanna när dom har hoppträning. jag önskar att jag oxå kkunde va med. dom ska hoppa studs för första gången. men jag måste ju starta upp henne efter den långa vilan.
igår skrittade jag ut tillsammans med sanna och frida. det va första gången jag red med dom på över 2 veckor. det va ju faktisk första gången jag red över huvud taget på över 2 veckor.
jag kunde inte låta bli att cykla till stallet i onsdags heller. jag red inte då men jag pysslade med henne. och jag blev aaas glad när jag såg att sanna o frida va där :D
jag kom på vad jag skulle göra med hallonen och det blev en pannacotta med hallonsås :) pannacottan gjorde jag redan igår men såsen ska jag göra idag :) vi ska ha kräftskiva ikväll (mums :b) så det blev pannacotta på 2 liter grädde, 4 vaniljstänger, 2dl socker och 12 gelatinblad! det blir nog över lite efteråt skulle jag tro...det blev 19 bortioner och vi blir max 13 st...
 
nej inge mycke alls.. nej nej!
 

jag har inte berättat...

att jag har varit på husbilssemester med familjen i 2 1/2 vecka. så jag har inte kunnat blogga. jag glömde oxå att blogga om det innan jag åkte, så förlåt för det. :( 
men nu har jag precis kommit hem och jag längtar jättemycke till imorn då jag ska träffa exotic igen. jag har saknat henne så himla mycke.
jag har plockat in alla hallon som vi hade i trädgården nu och det blir rätt mycke av 4 buskar..
så nu ska här bakas! :D